Wednesday 15 November 2017

Pazarske Forex


Kupovina novog TV Re: Kupovina novog TV 14.06.2006. U 22:51 - pre 3893 dana i 9h Ne znam sta da vam kazem. Ja sam kupio prije 3 godine quadro TV jer nisam imao para za nesto bolje a htio sam 29quot ekran. Iskustva su podijeljena. Prvo sam morao da odfikarim plavo dugme sa daljinskog jer kada se stisne dva puta uzastopce onda se brisu svi kanali eu krece automatska instalacija koja mi nije potrebna. (Stari greskom brisao kanale dva puta u 3 dana). Ukucani su vristali dok sam para o rádio jer je TV bio nov. Dalje EKRAN je g da ga nema goreg. Svakih 15-ak dana je potrebno TV iskljuciti iz struje na par sati d bi se boje vratile u normalu jer se po ekranu pojavljuju roze zajebancije. É sam primjetio kod kolege sa nkeim Samsungom iste velicine. Zvao servis i oni mi kazu da je do nekog klinca koji treba da razmagnetise ekran pri paljenju Ali on to ne uradi jer se ugrije pa treba gasiti iz struje da se on ohladi. Zasto nije dovoljno samo ugasiti TV na salter ne znam. Vjerovatno salter nije stavljen direktno na napajanje. Ako mene neko pita koji TV da kupi ja cu samo reci Sony ili Panasonic. Tako barem moje iskustvo kaze. Kako se koristi Google Ne pruam podrku preko privatnih poruka. Re: Kupovina novog TV 17.03.2007. 16:23 - pre 3617 dana i 15h Chellawy, zaboravio si na mene kad si pricao o garanciji i servisiranju, ele-ele-ele. FREEMAN, apsolutno si u pravu, Samsung je super sto se tice elektr. Ploce ali ekrani su blagi uzas, cak i ako je Samsungov ekran i to iz Nemacke, vek trajanja je vrlo kratak. Veoma brzo gubi performanse. Samsung vecito izmislja neke nove tehnologije za cevi, najpre dinamicka boja, sada slim ravni ekrani ali dzaba im. U Srbiji danas, svako sumnjivo ime je Kinez, npr. Vox, Fox, Kopernikus, Sky, Neo, Haier, Wortex, i sl. Njesra, lako ih je poznati i ne moze covek svu djubradiju ni da pobroji. Ne verujem da ceve kinescine iko videti na nekom ozbiljnom sajmu u Nemackoj recimo. Ali turske marke hocete sigurno. Beko, Vestel, Profilo. Vice-presidente do país, n. O n., N., N., N., Nissu, turski, tamo, je sam, pozicija i vecina kapitala, je stranih ulagaca. Ovde se javlja problem kod, recimo Beka a to je da firma koja ih uvozi-ELtim ih strasno siromasi u nabavci da bi ih manje platila u nabavci i vise zaradila. Katastrofa je kupiti Beka 28 inca (70 cm) a sa samo jednim scartom i nista vise. Ni chinca, ni drugog scarta, A2 stereo-misaona imenica za njih, dobar zvik sa dobrim basom visokotonac. Ma daj. Pa sta je onda jos problema, pojedine Pazarske firme uvoze takodje kojekakvu djubristinu od Kineza a sto je najgore. SA REPARIRANIM ekranima (vide se rezovi na cevima, kidane zice na otklonskim i sl.) Znam dosta kolega koje su odustali od servisa u garantnom roku na ove uredjaje da ne bi ljudi izgubili renome servisa koje drze (jer. Ko moze dati garanciju kad popravi Takav bunjak da ce to da radi.) A na kraju uvoz iz Nemacke i kojeodakle polovnjaka-cista kupovina macke u dzaku tj. Moze se dobaviti roba koja je perfektna i dugo ce sluziti ali está tako smece koje je perder eu kad se pokvari kosta popravka mnogo, u prevodu skuplja dara nego mera. Cesto se ovi TV-i kupe neispravni pa bez daljinaca a onda se krlete ovde kod nas i to od nestrucnih lica koji ih pretuku bez pardona. Um najgore me nervira kad prosecna srpska musterija (u prevodu elebak) kaze quot nema veze, uzecu Kineski, jeftiniji je 2-3 hiljade, neka radi godinu dana pa dosta Da se covek zgrane, ali nije nam cudo ni propala ova vesela drzava. Nema niko digitron a bogami ni mozak. I sta je poenta. Kupi TV od renomiranog proizvodjaca a ne drlju od Kineza, plati vise jer. Ako ne platis na mostu platices na cupriji. Gledaj u kesicu sta ima od dokumentacije, ima li na srpskom prevod, deklaracija, garancija i kolika je-koliko godina kao i koliko ima ovlascenih servisa-koji je najblizi kakvo je korisnicko uputstvo, je li pisano levom nogom kao kinesko-ili ga nema ili Je zdusno napisano od proizvodjaca da ga korisnik sa uzivanjem cita i primenjuje Ne nalecite na fazone koje primenjuju prodavci (npr. TV 100 Hz je glupost i ne sluzi nicemu, u mojim testovima se pokazalo da mu je slika gora nego kod obicnih, cak je iu Tjuningu bio losiji. Um prodavca koji kaze da je bolji i ima bolju sliku slobodno lupite samarom jer LAZE. Kako moze biti slika bolja kad je rezolucija ekrana ista a plus je sinal tesko namucen i visestruko konvertovan iz AD-DA-DA-AD da bi Se smrzavala slika i delila a cemu to sluzi. Uz to od svih podeljenih slika samo jedna moze biti pokretna a vrlo cesto nije ni jedna jer se mora dodati sekundarni tjuner. Takodje ovde ima mnogo smd-a i skupi su i teski za popravke. Svaka Digitalização Je siromasenje signala inace Marshall ne bi jos uvek pravio cevase pojacala a HI-FI poklonioci i danas se kleli u njih umesto u mp3. Ja naravno necu napisati koje TV-e moja firma prodote jer nisam hteo reklamu, vec da pomognem ovom jadnom narodu da se dozove sebi i kupuje sta treba a ne kojekakav bunjak ai da se stuknu malo kojekakvi prevaranti i varalice. evapi i kobaje beogradskih mesara Re : Evapi i kobaje beogradskih mesara 02.09.2014. U 09:26 - pre 891 dana i 23h Moram sa vama da podelim recept za quotpravequot pljeskavice i quotpravequot evape (para ne znai da ih tako i prave u mesarama koje para prodaju i usluno peku). Pljeskavica se pravi iskljuivo od juneeg mesa i to tako to se meso uzme sa najmanje dva mesta i to oko 70 mesa od buta (ili nekog slinog nemasnog dela) i oko 30 od grudi ili nekog drugog mesta koje sadri najmanje 50 loja i masti. Cilj je da meavina mesa ima oko 15 masnoe. Vie ne valja, jer e previe da kalira kod peenja, a ne valja ni manje jer e pljeskavice da se raspadaju. Mesma se jednom samelje na krupno i ostavi se u hladnoj prostoriji (ne u friideru) najmanje 24 sata da fermentira (ili, runije reeno, da truli). Posle 24 asa se ponovo samelje, ali ovog puta finije, posoli se (u pljeskavice ne ide nita od zaina osim soli), promete se a ostavi da se odmori jo bar 4 sata. Posle ta 4 sata, premesi se, formiraju se pljeskavice, uma mesa de pesquisa na internet. Dakle bitno je da meso fermentira i da se quotodmoriquot pre pripreme. Smesa za evape je drugaija. U evape najee ide meavina juneeg i svinjskog mesa, ili ovijeg, um retko se prave samo od junetine. U smesu za evape obavezno ide hleb natopljen u mleku (ili prezle), soda bikarbona (ili kisela voda - ovo daje quotgumastiquot oseaj kod ispeenih evapa, kao i quotvazduastostostot), od zaina so, biber, crni luk, beli luk, i drugi zaini Po elji (u Bugarskoj su evapi ba puni zaina). Kod evapa nema onog obaveznog perioda odmaranja, mada budu bolji ako se to uradi. Naravno, za kobaje se uzima najloije meso, vie masti, vie zaina (paprike i belog luka u ogromnim koliinama), um ne quotkodequot ni nitriti da se sakrije manjak mesa (naravno, domínio nee za svoju upotrobu da pravi kobaju sa nitritima). Dakle, sumirao sam iskustva iz prethnodnih postova. Slede citati: - ubaciju se koza, hrskavica, i razne iznutrice - ubace loj i neke zile u mashinu za mlevenje - stavljaju ona quotviskovequot koje vam odseku kad vam uredjuju sniclu - Pored mesa valjda B kategorije, ide i soja, paprika pa iu nekoj meri eu liderei. - samelju sve one salame i kobaje koje ne prodju - tri-cetiri reda quotiskusnihquot cevapa koji su sudeci po braonkastoj boji odstajali bar nekoliko dana. Zatim je to sve tu na moje oci prerucio u masinu za mlevenje mesa zajedno sa jednom trecinom neprodatog mlevenog mesa koje je imalo prihvatljivu crvenkastu boju - trpaju previe kalijumove soli, mislim da je kalijum nitrit, para se regularno prodaje u prodavnicama specijalizovanim za mesnu industriju. Slui da mesu pojaa crvenu boju i da due bude te boje I onda, nema dileme zato ja to ne mogu da svarim. Tampermonkey ekstenzija usuário skripta za eskiviranje psihijatrijskih pacijenata :)) Java Beograd: Dakle, sumirao sam iskustva iz prethnodnih postova. Slede citati: - ubaciju se koza, hrskavica, i razne iznutrice - ubace loj i neke zile u mashinu za mlevenje - stavljaju ona quotviskovequot koje vam odseku kad vam uredjuju sniclu - Pored mesa valjda B kategorije, ide i soja, paprika pa iu nekoj meri eu liderei. - samelju sve one salame i kobaje koje ne prodju - tri-cetiri reda quotiskusnihquot cevapa koji su sudeci po braonkastoj boji odstajali bar nekoliko dana. Zatim je to sve tu na moje oci prerucio u masinu za mlevenje mesa zajedno sa jednom trecinom neprodatog mlevenog mesa koje je imalo prihvatljivu crvenkastu boju - trpaju previe kalijumove soli, mislim da je kalijum nitrit, para se regularno prodaje u prodavnicama specijalizovanim za mesnu industriju. Slui da mesu pojaa crvenu boju i da due bude te boje I onda, nema dileme zato ja to ne mogu da svarim. Ne, para je samo recept za quotonequot cevape od kojih podrigujes, nisu svi takvi. Btw, tast mi je mesar, i koliko znam u cevape ne ide nikakav hleb, jaja, mleko, samo meso i zacini Naalost i kazna stvara naviku Naalost i kazna izgrauje stav Java Beograd: Dakle, sumirao sam iskustva iz prethnodnih postova. Slede citati: - ubaciju se koza, hrskavica, i razne iznutrice - ubace loj i neke zile u mashinu za mlevenje - stavljaju ona quotviskovequot koje vam odseku kad vam uredjuju sniclu - Pored mesa valjda B kategorije, ide i soja, paprika pa iu nekoj meri eu liderei. - samelju sve one salame i kobaje koje ne prodju - tri-cetiri reda quotiskusnihquot cevapa koji su sudeci po braonkastoj boji odstajali bar nekoliko dana. Zatim je to sve tu na moje oci prerucio u masinu za mlevenje mesa zajedno sa jednom trecinom neprodatog mlevenog mesa koje je imalo prihvatljivu crvenkastu boju - trpaju previe kalijumove soli, mislim da je kalijum nitrit, para se regularno prodaje u prodavnicama specijalizovanim za mesnu industriju. Slui da mesu pojaa crvenu boju i da due bude te boje I onda, nema dileme zato ja to ne mogu da svarim. Moze biti da je para razlog, ili jednostavno. Matori :) Pre 10 godina si verovatno mogao da vari e kamen :) Re: evapi i kobaje beogradskih mesara 04.09.2014. U 09:56 - pre 889 dana i 22h Para definir o quotono quotonokiraquot i quatono to preostanequot. U nekom inteligencijskom pogledu i ne smatram prevarom to to you takvim proizvodima svata poturi. Pogledajte olha fixamente para dizer o que é o que você quer dizer. Ak i kada nema u igri modernih sastojaka (konzervansi, boje, zaini, i druga hemija) para su proizvodi koji slue da se iskoriste delovi ivotinje koji sami po sebi nisu ba privlani. Isto se u te quotdomainske istequot proizvode ubacuje velika koliina quotistih domaihquot dodataka: então, biber, paprika, zaini. Kao a je ve pomenuto, cena govori sve. Ono to mene brine je da ni konkretno meso (ivotinjsko miino tkivo u komadu) ne moe da se jede sa poverenjem. I kada znamo da e neko da napravi kobasice, evape ili pljeskavice quotkako trebaquot. Slaba je to uteha ako je meso od poetka od gm ivotinje, kljukane hormonima i antibioticima, itd. Re: evapi i kobaje beogradskih mesara 04.09.2014. U 11:35 - pre 889 dana i 20h Meni je pljeskavica zapravo samo pogresno spremljen burger :) Tekstura (ispecene) pljeke mi je sumanuta, onako siva i gumena, um postoji nesto neprirodno u tome da mogu da je zveknem o zid i da se Odbije kao teniska loptica. Ne jedem ih skoro nikad napolju, ali kuci cesti spremam burgere. Bas sam pre neki dan pravio jagnjece, u principu je dosta prost mix: meso, crni luk, jaje (da vez), prezle, soampbiber, eu posto je jagnje bilo u pitanju dodao sam ruzmarin, persun i piment. Sa junecim burgerima je prostije, a po mom misljenju najbolji delovi za burger su plecka i potplecka. Kad pravim pilece burgere, obavezno dodam i malo ulja jer piletina nije dovoljno masna, uma od zacina safran odlicno ide u pilece burgere. Kljuc jeste u tome da moraju da odstoje preko noci. Neki spominju fermentisanje - ali tehnicki para envelhecer. Fermentisanje je nesto drugo. Jeff, um dia você entenderá que é mais difícil ser gentil do que inteligente.

No comments:

Post a Comment